Wedding planner

Wedding planner

Weddingplanner wat betekend dit nou precies?

Bij het organiseren van een bruiloft komt er een hoop kijken. Een weddingplanner is er om samen met jullie de reis te gaan beginnen in de voorbereiding,  en de dag zelf.

Tijdens het voortraject zal ik samen met jullie aan de hand van jullie wensen zoeken naar de beste leveranciers, mooiste locaties extra’s waar jullie droombruiloft nog mooier word.   zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van de dag,  en jullie  en familie of vrienden alleen maar kunnen genieten.

Tijdens verschillende afspraken, maken we kennis met elkaar. en kan ik jullie informeren over alles wat betreft het organiseren van jullie perfect wedding.

We gaan samen op zoek naar jullie mooiste locaties, mooiste kleding, en alle andere aspecten die jullie droombruiloft nodig kunnen hebben. Door dat ik ook buiten de lijntjes durft te kijken kunnen we ook op zoek naar aparte en bijzondere extra’s om jullie bruiloft nog specialer te maken.

De meest voorkomende redenen waarom bruidsparen een weddingplanner in zullen schakelen zijn:

  • Wanner ze binnen een budget willen blijven. Ik kan het budget bewaken en binnen het budget toch meerdere dingen aanbieden.
  • Wanneer er geen tijd is om een bruiloft te plannen.
  • Als bruidsparen niet weten waar ze moeten beginnen, of ook de mogelijkheden op het gebied van trouwen willen leren kennen, meestal is het een totaal onbekend gebied, en een wedding planner kan met een creatieve, en frisse blik nieuwe en andere dingen aanbieden waar meestal niet aan gedacht word.
  • Wanneer bruidsparen een ceremoniemeester nodig hebben. Elke bruiloft kan eigenlijk niet zonder. Zeker om een dag goed te laten verlopen.

Waarom een ceremoniemeester

Vaak wordt een familielid, een goede vriend of vriendin gevraagd als ceremoniemeester. Sommigen zien het als een eer, om jullie te helpen met de voorbereidingen, en op de dag zelf. Maar de praktijk leert dat niet altijd even makkelijk is, de voorbereidingen kosten veel tijd en energie en is eigenlijk niet haalbaar naast een drukke baan, gezin en hobby’s.

Je moet agenda’s naast elkaar leggen, samen tijd in plannen om naar afspraken te gaan. Doordat het bekende zijn, durven ze vaak ook mensen/gasten niet aan te spreken op vervelend of verkeerd gedrag wat jullie grote dag dan behoorlijk kan verpesten. En als iets is wat jullie niet willen op de grote dag is, een ruzie. want jullie willen onbezorgd kunnen genieten van jullie mooiste dagen niet op de taken van de ceremoniemeester willen letten. En de ceremoniemeester kan vaak ook niet ten volle genieten van de mooie momenten op die dag, die is de hele dag druk bezig om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Door dat ik in de voorbereidingen en op de dag zelf aanwezig ben, en op de hoogte ben van het hele programma en jullie wensen, en ook weet van knelpunten, kan ik daar als buitenstaander makkelijker tussen springen. Ook ben ik voor jullie als bruidspaar een aanspreekpunt, maar ook voor de gasten.

Ook ben ik het aanspreekpunt voor de leveranciers, en de locaties.

Dit zowel in de voorbereiding als op de grote dag zelf.

Wedding consult

Plannen jullie de grote dag zelf maar willen jullie een ceremoniemeester zelf aanstellen, bijvoorbeeld een vriend of familielid,  dan kun je bij Lajoya wedding & events ook terecht voor een wedding consult. Wat houd een wedding consult in:

  • Het is een 3 uur durende sessie waar ik jullie mijn hulp aanbiedt, ik kan jullie helpen met het maken van een jaarplanning tot aan de bruiloft.
  • Advies en informatie geven over diverse leveranciers, maar ook bijzondere locaties, en extra’s op gebied van trouwen.
  • Jullie kunnen ook met al jullie vragen terecht en ik probeer er een oplossing voor jullie voor te vinden.
  • Tips voor het maken van een draaiboek

Na het wedding consult krijgen jullie een persoonlijk document , waarin ik de tips en adviezen nog even op papier zet. Als er dan later in de voorbereiding toch nog vragen zijn kan er altijd contact op genomen worden.

Weddingshower

In veel culturen word de avond voor de bruiloft nog een aparte avond georganiseerd, vaak word dit gedaan met een kleinere groep, als bij een vrijgezellenfeestje.

Voorbeelden voor die avond/middag zijn een lunch/high tea. Dit kan ook heel leuk zijn omdat te doen met de ouders, of je bruidsmeisjes of je bruidspersoneel. Vaak organiseert dit het bruidspaar zelf en kunnen ze ook allebei samen zijn. Daar waar bij de vrijgezellenfeest apart word gevierd.

Bij een vrijgezellenfeest kan het heel druk en bombastisch zijn, en bij een weddingshower is dat veel minder.  En zeker als je dit een avond voor de grote dag doet. Je kan je gasten ook een opdracht meegeven om bijvoorbeeld een gedicht of een filmpje mee te laten nemen.

Vrijgezellenfeest

Je beste vriend of vriendin gaat trouwen, ook oudere bruidsmeisjes of maid of honor tot haar taken behoort ook het organiseren van een vrijgezellenfeestje bij. En of je dat nu heel klein en intiem houdt, of groot en uitbundig, alles is mogelijk.

Deze kan jet het beste plannen de week voor de bruiloft. Zeker als je het groot wilt organiseren. Leuk is om de gasten die daarvoor uitgenodigd worden een cadeau opdracht mee te geven, en die te laten meenemen.

Een voorbeeld daarvan is:

Something Old

Something New

Something Borrowed

Something Blue

Verdeel dit wel onder je gasten zeker als je meerdere gasten hebt. En de organisator, die verzorgd de kousenband.

Je kan denken aan een feestje thuis of in een restaurant, maar ook een weekend in bijvoorbeeld in de Efteling of een ander park. Je kant het zo gek en groot maken als je zelf wilt.

Workshops

Ook bied ik verschillende workshops aan, te denken aan:

  • het trainen en  ondersteunen in de voorbereidingen voor de grote dag.
  • Ook voor bruidsparen organiseer ik leuke avonden waar in ik ze help om hun droombruiloft te realiseren. Dit kan in groepsverband. Maar ook alleen met het bruidspaar zelf.